Dewey’s 24 Hour Read-a-thon #1

Dewey's24 hour Read-a-thon

Jeg ligger i sengen med tunge øjenlåg efter en lang og tiltrængt nattesøvn. Uret viser 09:37, og solen skinner med sine varmende stråler. Pludselig slår det mig – læseri! Hele dagen! Fantastisk! Jeg springer op, får tøjet på, tænderne børstet, kaffen sat over og bollerne ristet. Sofaen kalder, og mens jeg nyder min morgenmad kører blikket ivrigt frem og tilbage over boghylderne, bogstakkene og boggemmerne efter døgnets læseeventyr. Klokken nærmer sig 10:00, og jeg gør klar til at starte mit læsemarathon. Dette indlæg vil løbende blive opdateret, efterhånden som jeg får tygget mig igennem sider og historier.

Kl 10:00 – Siden jeg var hjemme i mine forældres gemmer og hente et læs bøger, har øjet skævet til Enid Blytons De Fem-bøger. Derfor bliver De Fem – på Skatteøen (De Fem #1) den første bog, jeg kaster mig over.

Defem1Kl 12:04 – Humøret er højt, da jeg vender sidste side af bogen. Som lille elskede jeg at læse om de fire børn og hunden Tims mange eventyr, og de indeholder stadig en herlig hyldest til venskab, eventyr, og børn, der får lov til at være børn. Jeg fryder mig over, at jeg endnu har syv af bøgerne i serien til gode, når jeg mangler et let og hyggeligt mysterium.

Kl 12:10 – Blikket flyver endnu en gang hen over hylderne, og valget falder på novelle-klassikeren “Det Gule Tapet” af Charlotte Perkins Gilman.

DetGuleTapetKl: 13:12 – Jeg har netop færdiglæst Perkins’ velskrevne og skræmmende novelle og nu er det tid til en frokost, før bogjagten atter går ind.

Kl 14:16 – med god mad i maven sætter jeg til rette i solen og læser videre i George Eliots fantastiske roman Middlemarch, som giver mig en pause i bogjagten.

Kl 21:01 – Middlemarch er blevet lagt til side efter 150 sider, aftensmaden er spist og kaffen nybrygget. Mine øjenlåg er tunge, og derfor går turen til bogreolen efter en let lille sag, der kan friske aftenen op. Valget er faldet på stykket “Waiting for Godot” af Samuel Beckett, hvis andre stykker jeg tidligere har læst med stor fornøjelse.

GodotBeckettKl 23:24 – Becketts absurde stykke er læst færdigt, den anden kande kaffe er drukket, og trætheden i øjnene er aftagende. Nu skal der findes knas og cola frem inden jeg dykker ned i en længeventet eventyrlig fortælling, nemlig Neil Gaimans Stardust.

Kl 01:52 – 60 sider inde i Stardust, øjnene svier og sengen lokker. Jeg kravler under dynen med bogen i hånden, og sætter en alarm til om et par timer – bare for en sikkerheds skyld.

Kl 05:54 – Efter tre timers søvn og et godt langt bad er jeg i gang igen. Alle forberedelser til dagens konfirmation er gjort, og jeg kan endnu en gang synke ned i lænestolen og hellige mig læsningen af Stardust.

StardustKl 08:36 – Så er alt gjort klart, inklusiv mit korpus, og nu går turen mod Jylland til konfirmation. Jeg har omkring tyve siders eventyr endnu, så Stardust ryger med på turen og erstattes efter endt læsning med min kære Middlemarch.

Kl 10:00 – Så har jeg været i gang med læsningen i næsten 24 timer, hvis man ser bort fra min powernap i nat. Stardust er færdiglæst og yderligere 83 sider er vendt i Middlemarch. Eftersom køreturen endnu ikke er nået til ende, fortsætter jeg med bogen indtil vi er vel fremme, da trætheden endnu ikke har sat ind.Dewey


Kl 21:15 – Vi er netop landet trygt og godt hjemme i lejligheden efter en lang og fantastisk dag. Jeg har nydt mit første møde med intensiv læsning gevaldigt, og jeg glæder mig allerede til endnu et marathon til oktober. Jeg fik ikke læst helt så meget som jeg havde håbet grundet diverse forberedelser til søndagens konfirmation – blandt andet gaveindkøb og tøjvask – men det blev alligevel et vellykket Read-a-thon, synes jeg. Jeg fik i alt færdiglæst fire værker og fik taget endnu en god bid af Eliots lækre Middlemarch-kage med enorme mængder kaffe ved siden af. I alt blev det til 702 sider læst i fem vidt forskellige genrer og værker for mig i denne omgang. Jeg havde håbet på at færdiggøre endnu et par korte værker, men konfirmation og trætheden vandt i alt 6 dyrebare timer ud af de tilsidesatte 24. Dog har døgnets deltagelse med heppekor, fællesskaber og læseeufori været en enormt givende og anerkende oplevelse, som jeg er lykkelig over at have deltaget i.

Er du tilfreds med din egen læsning? Og ses vi til Read-a-thon i oktober?

13 thoughts on “Dewey’s 24 Hour Read-a-thon #1

 1. Nu er det nu! 😀 Glædeligt readathon sødeste Stine, jeg håber du får læst en masse 🙂 Jeg vil i øvrigt også meget gerne læse ‘The Yellow Wallpaper’ engang 🙂

  1. Det er nemlig lige præcis nu 😀 Jubii! Jeg er helt lyksalig over kun at skulle læse hele dagen – mmmh, det er godt. Novellen er virkelig god! Kort, men god. Den skal du helt sikkert læse engang 🙂

   1. Så vidt min ringe viden om novellen rækker, er den så ikke super-feministisk? 😀 Det er altid spændende!

    Åh, og du er tilbage i Middlemarch nu? <3 Hvor langt er du i den herlighed? Jeg elsker virkelig den bog. Kærlighed.

    1. Den er skøn! Jeg er nået til bog 4 : Three Love Problems – jeg læser med vilje lidt langsomt, for jeg er helt vild med sproget, stilen og plottets uforudsigelighed. Mums!

     1. Åh, det er også ved at gå hurtigt så! Så må du også være ved at blive oplyst om Lydgates skæbne :’D .. Åh gud, det er næsten helt tragikomisk alt det, den mand bliver rodet ud i…

      Og jeg forstår dig godt! Det gør helt ondt, jeg har færdiglæst den. Men jeg vil sikkert genlæse den over den næste måned alligevel, når den står på opgaveskrivning! <3

      Og Beckett? Fantastisk!

 2. Hvor hyggeligt, at du trods konfirmation og alting har tid til at være med! Det er nemlig det bedste i verden at have en hel dag bare til at læse 🙂

  Glæder mig til at følge med herinde 🙂

  1. Det er lige nøjagtig skønt med visheden om, at man har et helt døgn til at give sig hen 😀 Det er ved at være rigtig længe siden, at jeg har haft en dag, hvor jeg kun læste – og kan mærke, at det er tiltrængt! 🙂

  1. Variation har virkelig holdt motivationen skyhøjt for mig 😀 Jeg har også længe haft planer om at læse Erling Jepsen, især efter udgivelsen af ‘den sønderjyske farm’, som står og sender blikke til mig fra hylden. Jeg ser frem til at læse om dit indtryk af bogen og hans forfatteri. 🙂

 3. Hvor er du sej, at du stadig er i gang! Og jeg er sikker på du kommer til (allerede har) at hygge dig med Stardust – den er så fin og fortryllende 🙂

  1. Jeg havde en FEST med at læse ‘Stardust’ og lagde den først fra mig efter at være vågnet med bogen liggende lige i smasken xD Hvor var den skøn, uforudsigelig og forfriskende original. Helt perfekt til intensiv læsning!

 4. super god blog, og hvor er det fedt at opdage der er noget som hedder read-a-thon:D

  Er der et sted hvor man kan se hvilken dag i oktober, som bliver den næste readathon? 🙂

  1. Hej Helle, mange tak for din ros! Jeg var også fuldstændig ekstatisk over at opdage Dewey’s Read-a-thon 😀 Næste Read-a-thon bliver den 18 oktober, men du kan læse meget mere på deres hjemmeside: http://24hourreadathon.com/ Det kunne være så hyggeligt, hvis du også læser med næste gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.