Der var engang…

Sidste weekend var magisk. Der var indbudt til (bog)bal på (universitets)slottet langt oppe i det jyske, og selvom rejsen var lang, var den hvert et sekund værd – sidste weekend var jeg nemlig så heldig at være med til bogbloggertræf i Aalborg.

Velkommen

Selvom antallet af gæster i starten virkede en smule overvældende, begyndte snakken hurtigt at gå – og det dominerende emne blandt 24 bogelskere siger næsten sig selv. Der blev snakket bøger, boganbefalinger, diskuteret oversættelser, genudgivelser og forsider. Vores bordkort bestod af en hvid pose med Lindhardt og Ringhofs velkendte logo på, og i posen lå der to nøje udvalgte bøger til at byde os alle velkomne. Jeg var så heldig at få Donna Tartts Den hemmelige historie og Pierre Lemaitres Vi ses deroppe – to virkelig spændende bøger, som jeg blev meget overrasket og benovet over at få.
BloggerneDagen var en perfekt balancegang mellem hyggesnak og aktiviteter, som de dygtige og engagerede arrangører havde fundet på. Således indtraf dagens første overraskelse efter de indledende introduktionsfraser; et besøg af debutforfatteren Nanna Foss, som er aktuel med sin første roman, Leoniderne, på forlaget Tellerup. Nannas oplæg om processen bag skrivning var enormt interessant og inspirerende at høre. Til slut overraskede hun os alle sammen ved at annoncere, at Tellerup havde sponsoreret eksemplarer af Leoniderne til os – mere boglykke!
Nanna var dog ikke den eneste forfatter, der havde valgt at lægge vejen forbi Aalborg – Christina Bonde kom også forbi og fortalte om sin nye trilogi Nattens Sanger nyligt udkommet på forlaget Mellemgaard og fortalte desuden om hendes erfaring og forståelse af os bogbloggere.
MadenResten af dagen gik med en fantastisk lækker buffet der bugnede af mad, boglige Gæt & Grimasser, bogquiz der testede både vores evner til at balancere med bøger på hovedet og vores viden om eventyr og serier, og afslutningsvis et fuldstændig overvældende kagebord. På det tidspunkt var de fleste stemmebånd varmet godt op, og vi var blevet lidt mere trygge ved hinanden – og så gik snakken ellers igen.

KagenTiden gik helt usædvanligt hurtigt, og inden vi fik set os om var klokken halv seks. Halv seks! Fem timer var gået som ved et trylleslag. Arrangørerne klappede i hænderne og bad os gå ind i lokalet ved siden af, hvor der ventede en lille gave til hjemrejsen. Samtlige deltagere fik øjne så store som Runde Tårn – på bordene stod 24 net fyldt til randen med bøger. Bøger!
HjemadDer blev sukket, hvinet, klappet og danset efterhånden som vi fik fat i hver vores pose. Det var en vidunderlig og overvældende afslutning på en helt fantastisk dag – jeg er så glad for, at arrangørerne Rikke, Irene, Simone og Karin tog initiativ til dagen og lagde så mange kræfter i den – det kunne mærkes og det varmede.

Tak til alle sponsorerne – hver en gave var med til at drysse lidt stjernestøv på en fortryllende dag. Tak til Mofibo, Lindhardt og Ringhof, Turbine, Forlaget Rosenkilde & Bahnhof, Tellerup, Forlaget Mellemgaard, SkriveforlagetPolitikens ForlagRosinante&Co, JentasForlaget Modtryk, Valeta, Gads Forlag, People’s Press, Bogforum,  Liveboox, Forlaget Iris, Forlaget Alvilda, Virabooks,  Arnold Busck i Hjørring, Postkiosken & KageDreams og Gris og Ko . 

10 thoughts on “Der var engang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.