Forlagsfredag #5 – Flyvende Fart

ManusDagenes gang på forlaget er i høj grad påvirket af deadlines. Deadlines sat af kontakte journalister, som der skal følges op på, deadlines givet af grafikere, der skal have en vis tid til at færdiggøre bogomslag, deadlines for redigering af manus, så det kan sendes videre til næste kollega til korrekturlæsning, deadline for afsendelse af det færdigrettede opsatte manuskript til trykkeriet.
Op til årets største, vigtigste og absolut sjoveste begivenhed, nemlig Bogforum, har der været ekstra meget tryk på her på det lille forlag. Med to fastansatte, tre praktikanter, pr, events, administrering af sociale medier og tre manuskripter unde har der været mere end rigeligt at se til. Det har til tider holdt hårdt – lange dage, trætte øjne og usikre grammatikfornemmelser, men selvom stressniveauet nogengange er højt, så giver deadlines og projektarbejde så uendelig meget tilfredshed – når man endelig står med det færdige produkt i hænderne.
Manus2I den sidste måneds tid har især et af vores tre levende manuskripter cirkuleret rundt i min bevidsthed; debutromanen Flyvende Sommer, som jeg har været forelsket i siden første gennemlæsning. Romanen følger teenagedrengen Nans over en skæbnesvanger sommer i den sydjyske hjemby og det græske øhav. Narrativet er smukt flettet sammen med minutiøse sansebeksrivelser, som formår at komplimentere hovedpersonens sindstilstande og ubevidste tankerække. Nans som fortæller er naturligvis subjektiv, men også umulig ikke at komme ind under huden på. igennem hver bearbejdning af manuskriptet har Nans og hans oplevelser givet mig associationer til andre coming-of-age romankarakterer som eksempelvis min kære Holden Caulfield, den umiddelbare og uskyldige Charlie, og til tider også den sørgmodige, ærlige og tolerante Nick Carraway.

I den kommende uge har jeg til opgave at få startet PR-arbejde op i forbindelse med bogens udgivelse i midten af november, og jeg glæder mig til at lade så mange som muligt læse Karsten Wind Meyhoffs smukke, smukke debutroman.
bagside
forside

One thought on “Forlagsfredag #5 – Flyvende Fart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.