Dewey’s 24 Hour Read-a-thon #3

Dewie-3,-april-2015

I dag er en helt særlig dag for mig, både fordi den inviterer læsere over hele verden til at samles om deres kærlighed til historien, men også fordi denne dag markerer min tilbagevenden til min ældste kærlighed, som jeg har været foruden lidt for længe: læsningen. I dag er  nemlig dagen for det verdensomspændende læse-event Dewey’s Read-a-Thon, som jeg vil deltage i for tredje gang. Og jeg glæder mig.

 

I løbet af de næste 24 timer vil dette indlæg blive længere og længere, fyldt med opdateringer om min læsning, stemningsbilleder og læseovervejelser. 

Kl. 12:51 – Bogstakken er blevet udvalgt, hyggetøjet fundet frem og kalenderen er ryddet frem til i morgen kl. 14:00. Jeg har tænkt og tænkt og er kommet frem til, at jeg vil færdiglæse den søde, lette Anna og det Franske Kys , som jeg i følge Mofibo mangler 32% i. Dernæst har jeg fyldt bogstakken med korte bøger med meget forskellige udtryk:
– Beaumarchais’ komedie Barberen fra Sevilla på 91 sider,
– Fay Weldons skarpe og provokerende roman the Heart of the Country på 199 sider,
– Edith Whartons intense, men korte roman om Ethan Frome på 117 sider,
– En tankeeksperimenterende og smukt skrevet overvejelse fra Julian Barnes om Flaubert’s Parrot på 229 sider,
– Sjóns tryllebindende fortælling the Whispering Muse på 141 sider,
– Og sidst, men absolut ikke mindst, Roald Dahls velkendte, skægge og lette klassiker om Charlie and the Chocolate Factory på 168 sider.

Således vil jeg forsøge at holde mig vågen hele døgnet og læse i alt 945 sider på papir og de resterende 32% om den kære Anna. Nu skal tiden bare gå.

Læstestakken

14:03 – Kaffen damper i koppen, og efter en lille virtuel fejring af læsedøgnets start sætter jeg mig til rette med computeren på skødet og Annas eventyr på skærmen.

15:29 – Så nåede jeg til vejs ende og læste om Anna og Étienne. Bogen var skøn, let og luftig og var en perfekt start på læsningen, synes jeg. Endvidere gjorde det mig så glad at læse om Paris, og jeg mindedes min egen tur derned, som også var fyldt med byvandringer og oplevelser. Nu skal der tankes op igen; kaffen er drukket, og slikskålen bærer præg af den sidste halvanden times læsning. Og så skal jeg have besluttet mig for, hvilket læseeventyr, der skal påbegyndes.Anna Dewey

Kl. 16:15 – med frisk kaffe på kanden og lidt mad i maven har jeg fået tændt lys for at bekæmpe den tiltagende gråhed uden for vinduerne. Striktrøjen er fundet frem sammen med et par tæpper, og nu sætter jeg mig til rette i sofaen med Edith Whartons Ethan Frome, som jeg har hørt så mange gode ting om.

Kl. 18:49 – Sidste side er vendt, og Whartons fortælling er bragt til ende. Siderne emmede af længsel, frustration, lidenskab og harme, og de få sider havde en stor indvirkning på mig. Den har efterladt mig melankolsk og eftertænksom; visheden om, at man i sin umiddelbarhed låser sig selv fast i en situation, som kun gør tilværelsen mere og mere ulykkelig er noget, som jeg meget nemt kan genkende. Derfor holder jeg et lille afbræk, får indtaget noget aftensmad og ser mig om efter en bog, som kan lette stemningen lidt.Ethan Frome

Kl. 19:35 – Maden er spist, og jeg har sundet mig nok ovenpå min sidste læsning til at gå i gang igen. Jeg kan mærke, at jeg har brug for noget let, noget sjovt, spøjst og trygt, så jeg er gået i gang med Roald Dahls skægge fortælling om Charlie og den gyldne billet.

Kl. 22:24 – Så fik jeg vendt sidste side om Charlies eventyr. Fortællingen var skæg, og endnu en gang ville jeg ønske, at jeg havde stiftet bekendtskab med Roald Dahls fantasifulde historier som barn; den ligefremme børnelogik, ordspillene og Oompa Loompaernes herlige sange ville jeg have elsket at høre som godnathistorie. Læsningen trak gevaldigt ud på grund af festlig larm fra både opgang og fortov, så inden jeg kaster mig over endnu en bog, vil jeg gå en kort tur og nyde den friske aftenluft.

Kl. 00:16 – en gåtur og et langt varmt bad senere sidder jeg atter klar i lænestolen klar til en ny bog. Efter Roald Dahls skægge historie har jeg udvalgt mig noget ganske andet; der er masser af spydighed, provokation, humor og skarpsindighed i Fay Weldons beretning om husmoren Natalie i the Heart of the Country, og jeg ser frem til at komme i gang. Slikskålen står klar, og kaffen er nybrygget. Nu skal der læses.

Kl. 03:57 – Mine øjne er tunge, og mit humør har lidt under naboernes kritisable opførsel. I de sidste fire timer har jeg kun fået læst sølle hundrede sider, så jeg giver op og kravler ind under dynen i nogle timer i håb om, at larmen forsvinder og humøret stiger.

Kl. 12:14 – Hold op, hvor var søvnen tiltrængt. Jeg ville sådan ønske, at jeg var i stand til at holde mig vågen hele læsedøgnet, men kroppen sagde nej, og øjnene lukkede sig. Efter en dejlig morgenmad i fantastisk selskab og endnu en spandfuld kaffe er jeg mere end klar til at komme i mål med min læsning, og jeg håber at kunne færdiggøre Weldons roman inden kl. 14:00.Weldon breakfast

 

Kl. 13:58 – Sidste side i Weldons roman er vendt, og dermed sluttede mit læsedøgn. Jeg har i alt fået læst 484 sider i papirform samt 32% af Anna og det Franske Kys på Mofibo. I betragtning af, at jeg også fik tiltusket mig nattesøvn, er jeg nogenlunde tilfreds. Til næste readathon vil jeg dog forberede mig noget bedre og sove så længe, jeg overhovedet kan, samt tilføje en lydbog eller to til læsedøgnet. Jeg er dybt imponeret over de andre deltageres læsehastigheder, dedikation og evne til at holde sig vågen så længe, og jeg har i sandhed nydt at følge med i læsningen ude i blogland. Det gør mig næsten lidt trist, at dette event kun afholdes to gange årligt og glæder mig allerede til oktober. Jeg siger tak for denne gang og vender næsen mod den ventende bunke korrekturlæsning.

Hvordan forløb dit læsedøgn?

23 thoughts on “Dewey’s 24 Hour Read-a-thon #3

 1. Det er virkelig smart at holde sig til korte bøger, har jeg selv erfaret. Jeg kender faktisk ikke nogen af dine udvalgte fysiske bøger, bortset fra Charlie og Chokoladefabrikken selvfølgelig, så jeg glæder mig til at følge din læsning af dem herinde 🙂

 2. Hurra for endnu et læsedøgn sammen med dig <3

  Sejt du starter med den søde og lyserøde Anna! Og så glæder jeg mig til at høre, hvad du synes om Barnes 😀

  1. Ja, det bliver så vidunderligt hyggeligt 😀
   Altså, jeg bliver jo nødt til at vide, hvordan hele det parisiske eventyr ender – nu, tak 😀 Og glæder mig også vildt meget til Barnes efter ‘Sense of an Ending’ tog mig sådan med storm <3

   1. Det gør det nemlig <3 😀 Oh åh – du kunne godt lide den søde pariserhistorie, kan jeg se! Den er nemlig smadderfin og fyldt med gode bybeskrivelser. Jeg deler i hvert fald dens parisdrømme!

    Hvilken bog er den næste i rækken? 😀

    1. Ej, men den var da SÅ sød og var alt det, den skulle være. Jeg ville bare ønske, at jeg havde læst den som 17årig – så var den gået rent ind!
     Nu hopper jeg over i en helt anden genre og andet sprog; jeg dykker nemlig ned i Whartons korte roman, som jeg har hørt så mange gode ting om. Jeg glæder mig 😀

     1. Helt sikkert! Så kunne man *være* Anna :p

      Det lyder spændende! Det er faktisk en af Whartons bøger, jeg endnu har fået læst. Glæder mig til at høre mere 😀

     2. Den var så.. Åh. Så alting. Puha. Den skal du læse en dag, især hvis du er i det melankolske hjørne; den rammer virkelig helt derind, hvor det gør ondt, synes jeg.

     3. Åh, den lyder hjerteskærende. På den bedste tænkelige måde, altså.

      Dejligt med noget Charlie! Den historie er så cute. Hvem har ikke brug for mere Roald Dahl i sit liv?

     4. Ja, lige nøjagtig – og det var lige præcis, hvad jeg trængte til. Humoristisk børnelogik når det er bedst <3

     5. Og Weldon! Sejt! Jeg har aldrig taget mig sammen til at læse noget af hende, men jeg sidder jo ofte med hende i arbejdssystemet. Måske kunne det være interessant .. en dag?

     6. Hun er meget kritisk, synes jeg. Ret firkantet, på en eller anden måde. Hun er rigtig vred og rigtig feministisk 😛 Jeg skrev tredjeårsopgave om ‘the lives and loves of a she-devil’ i gymnasiet og har kunnet lide hendes skrivestil lige siden – med et gran salt til, forstås.

 3. Jeg kan heller aldrig holde mig vågen hele døgnet, men jeg hygger mig altid mægtigt alligevel. 🙂 Denne gang fik jeg overrasket mig selv med hvor meget jeg faktisk fik læst, det er langt mere end normalt, og jeg var heldig med størstedelen af det. <3

  Hvor er det godt at høre at du havde et hyggeligt og dejligt døgn med bøgerne – Glæder mig til at følge dig næste gang. 🙂

  1. Hihi, godt at høre, at jeg ikke er den eneste trætte 😛
   Ja, selvom man ender med at gå glip af nogle timers læsning, er det stadig et fantastisk døgn, hvor jeg får læst meget mere end normalt. Det er herligt 😀

 4. Hyggeligt at følge med – Charlie er bare så skøn en fortælling, og Tim Burtons filmatisering er på top 3 over mine favoritfilm.

  – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.