Long time, no read

Tiden flyver, når man har det skidt. Når man pludselig vågner op og ser, at man er nødt til at foretage ændringer i sit liv, i sin hverdag og i fremtidsudsigterne.  Når man pludselig indser, at man ikke har det godt – og ikke har haft det godt længe. Når de lange dage med arbejde og praktik pludselig ikke fylder nok til, at man kan lukke øjnene for sit eget velbefindende, og man indser, at der skal ske noget drastisk for at genfinde muligheden for at blive glad igen.

I december startede jeg på en sådan livsomvæltning. Jeg gik fra min kæreste gennem otte år, fordi jeg ikke var lykkelig og ikke havde været det længe. Jeg sagde mit deltidsjob op, fordi jeg ikke længere kunne holde tårerne tilbage, når der kom kundeklager, eller jeg blev bedt om at blive en time ekstra. Jeg stod ansigt til ansigt med min egen dødelighed i form af svære celleforandringer og fik foretaget et keglesnit. Jeg havde en mundtlig eksamen, en skriftlig eksamen og en presserende re-eksamen, som hang og dinglede faretruende over mit hoved. December var en travl måned.

I al den virvar var der ikke plads til at leve. Der var kun plads til at overleve. Jeg var ude af stand til at læse, at slappe af, at sove uden forstyrrende drømme, at være til stede – jeg drev rundt i en tåge, hvor de eneste holdepunkter var deadlines for uundgåelige opgaver. Julen kom og gik, og dage med familien hjalp. Følelsen af, at jeg altid var god nok i deres midte hjalp. Søde ord, forstående blikke og varme kram fra uundværlige veninder gav mig den slags ubetingede kærlighed, som jeg følte, at jeg havde manglet i alt for lang tid.

Nytåret blev fejret, og i starten af januar fandt jeg pludselig en ny form for ro. Jeg kunne med ét se, hvordan alt var, som det skulle være. At mange af de planer, jeg havde haft havde været rene utopier, som mit sind havde fremmanet for at få det hele til at give mening. At der var noget andet, en anden, jeg havde brug for i mit liv. At jeg ville have muligheden for at være i et forhold, som ville styrke mig og ikke tappe mig, som kunne lade mig vokse som menneske, ikke sætte mig i bås. At jeg havde skærmet mine følelser og påbegyndt bearbejdelsen af tabet af forholdet langt inden december kom.

Nu er jeg endelig ved at kunne trække vejret igen. Nu har jeg lært at lytte til min mavefornemmelse, at vægte min egen vurdering og fornemmelse højere end andres, at indse, at jeg ikke kan holde til at gabe over for mange opgaver. At jeg, i modsætning til hvad jeg i mange år overbeviste mig selv om, ikke trives med at have mange bolde i luften og stresse fra en opgave til den næste. Nu har jeg endelig fået tænkt i bund, sovet ud og lært mig selv nok at kende igen til, at der er blevet frigjort energi til at lægge overlevelsen lidt på hylden og begynde at leve. At  grine, sige nej, kysse, nyde stilheden, fordybe mig, elske og blive elsket, lave ting af garn og ikke mindst læse igen. Jeg glæder mig.

Fridge

 

6 thoughts on “Long time, no read

 1. Åh Stine! Hvor føler jeg bare med dig. Det er altid lidt et slag i ansigtet, når det for alvor går op for en, at det man omgiver sig med, ikke er med til at højne ens humør og livsglæde – nærmere tværtimod! Jeg håber virkelig at du har det godt og bedre nu, og at du finder de ting, der kan være med til at gøre dig glad!
  Mange kærlige kram og hilsner!

  1. Tusind tak, søde Gitte <3 Ja, det er nogen gange lidt som at få en lussing af livet - men en lussing er også indimellem god til at få en til at vågne op. Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg sætter meget mere pris på de gode ting nu.

 2. Åh dog. Sikke en turbulent tid! Når først tingene ramler, så ramler de da godt nok også helt. Jeg håber, du er ok igen nu! 🙂

  1. Ja, du har helt ret Irene – det er næsten altid ‘alt eller intet’ med den slags. Men jeg føler heldigvis, at jeg efterhånden er ved at være på toppen igen 🙂

 3. Hold da op en turbulent tid! Jeg har tænkt på, det var længe siden, du havde givet lydt fra dig – du har været savnet i blogland! Glad for at høre, du er kommet op til overfalden igen.

  Kh Bente aka. trolderier.wordpress.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.