Glæden ved at give #3: Mærkedage og Rejseplaner

Lærkes-tæppe-foldet-sammenDet der med at give hjemmelavede gaver er altid lidt af et sats. Jeg elsker glæden ved at give, og når jeg går i gang med et projekt, der skal ende i andres hjem bliver hvert et sting og hver en maske fyldt med kærlighed, glæde og masser af tid. Men indimellem bliver man pludselig godt og grundigt i tvivl – hvad er det lige, man har gang i? Bliver modtageren overhovedet glad? Er det pænt nok? For når gaven skal være en overraskelse, er det svært at forventningsafstemme med modtageren.

Heldigvis havde jeg denne gang min kære kusine til at være heppekor, og jeg kom igennem planlægning, køb og eksekvering uden alt for mange følelsesmæssige rutsjeture. Gaven var nemlig til hendes datter, min ‘niece’, som en ekstra gave på konfirmationsdagen. Min niece er umådelig glad for musik, og især engelske boybands (det er som om den trend gentager sig selv med et par års mellemrum, no?) og har efterhånden i noget tid snakket mere og mere om, at hun ville elske at komme til London på tøsetur sin mor og mig (var der nogen, der sagde bogindkøb?). Det er en tur, som jeg vil glæde mig til, og som vi helt sikkert skal have ført ud i livet, så snart arbejde, speciale og skolefri tillader det. Og indtil da håber jeg, at hun vil glæde sig sammen med mig igennem brugen af hendes gave.

Selvom jeg elsker at give gaver, må jeg ofte se mig slået af økonomien. Garn er efterhånden dyrt, og derfor så jeg det nærmest som et tegn, at Drops havde gode besparelser på deres Paris, som ovenikøbet kunne fås i genbrugsdenim – min niece er ikke god til lyserød og glimmer, men er mere til slidte cowboybukser og converse; det passede perfekt. Lærkes tæppe garnet

Jeg er sjældent i god tid, så jeg havde gjort mig det klart, at projektet skulle være enkelt, og at der skulle fart på hæklenålen – derfor valgte jeg et enkelt mønster på hæklede firkanter og gik i gang. Jeg blev færdig med tæppet tidsnok til både at få det vasket, blokket i form og pakket ind (det er forbavsende sjældent, at jeg når det) og min niece blev rigtig glad for at have fået sit helt eget tæppe og ikke mindst for tæppets design. Lærkes tæppe

lærkes tæppe sammensyning

lærkes tæppe foldet udDet var et skønt projekt at sidde med – firkanterne hobede sig op, og jeg var ikke bundet hjemme i kraft af, at de var så små. Og glæden ved at sætte de små dele sammen og lade et mønster dukke op i helheden er noget, som jeg aldrig bliver træt af, omend der nok lige går lidt tid, inden jeg skal lave så stort et projekt igen.

3 thoughts on “Glæden ved at give #3: Mærkedage og Rejseplaner

    1. Mange tak! <3 Jeg fik faktisk så sent som i går et 'in action'-billede med tæppe og modtager. Det bliver man simpelthen så glad i låget af 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.