Dear Dewey #2

BogreolerKender du det der med, at du er tusind procent sikker på, at du har en bestemt bog stående på hylden? Og at du planlægger at læse den til Read-a-thon, for den står jo lige dér på hylden og venter på dig? For skuffende og måbende at indse, at det simpelthen er noget, som du har bildt dig ind?
Det nummer lavede jeg (for Gud ved hvilken gang) i denne uge. Jeg var mere end stensikker på, at J.M. Barries Peter Pan stod på bogreolen og ventede på mig. Jeg gik endda og tænkte mange tanker om min forestående læsning af den velkendte børneklassiker; hvor meget jeg glædede mig til at dykke ned i det originale univers; hvor skønt det ville være at gense Disney-klassikeren ugen efter; hvor fantastisk det blev at kunne dele læseglæden med de mange andre deltagere rundt omkring, som også havde annonceret, at de tog et smut til ønskeøen i morgen. For bogen står ikke på hylden. Og jeg blev helt paf. Min hjerne havde snydt mig. Den har sikkert ligget trygt og godt i utallige digitale indkøbskurve, men er aldrig nået igennnem skærmen og hjem til mig af en eller anden grund.
Så hvad gør man så? Jamen man googler lidt. Og finder ud af, at den kære dreng på trods af sin evige ungdom efterhånden er ved at være en gammel herre. Faktisk blev børnebogen skrevet i 1911. Og det gjorde mig glad – for så snart en bog rammer 100-årsmærket er der pludselig en ret stor chance for, at den ligger frit tilgængeligt for alverdens læsere. Derfor kan jeg alligevel få lov til at nyde Barries fortælling om drengen, der aldrig bliver voksen – og jeg glæder mig til at høre den fortalt, når mørket falder på, og øjenlågene bliver drilske og tunge.
Peter Pan
Udover Peter Pan har jeg bestemt mig for to andre bøger, som jeg længe har glædet mig til at læse. Den første, som jeg starter mit læsedøgn med, er The Prince of Mist af Carlos Ruiz Zafón. Selvom jeg endnu ikke har læst bogen, betyder den allerede meget for mig. Jeg fik bogen i fødselsdagsgave tilbage i marts af en af mine sødeste veninder som havde husket på, at Zafón har forfattet en af mine absolut yndlingsbøger, nemlig The Shadow of the Wind. Den slags overvejelser varmer en bogelskers hjerte, og jeg glæder mig til at mindes en fantastisk fødselsdag, en kær veninde og et eminent forfatterskab under min læsning.
Bog nummer to bliver endnu en Disney-inspiration, nemlig børnebogen Pinocchio af Carlo Collodi. Jeg elsker tegnefilmen og har en masse gode minder, hvor den har kørt over skærmen, mens min lillebror og jeg sad foran kukkassen og forsøgte at regne ud, hvor meget man skulle øve sig for at kunne snitte så flot en dukke. Originalen er, så vidt jeg ved, langt mere en skræmmehistorie om, hvad der sker med børn, som ikke er søde og som lyver, men på trods af advarslen ser jeg stadig uendeligt meget frem til at møde den originale Pinocchio.
Readathon
Disse tre bøger er ikke nok læsestof til 24 timer. Og jeg har simpelthen måttet opgive at beslutte mig for en stak, for jeg vil aldrig kunne bestemme mig. Derfor har jeg tænkt mig at vende mig mod bøtten, hvis sedler forhåbentlig kan hjælpe mig med mit læsedilemma, og hjælpen betyder også, at jeg kan nyde de 24 timer uden at tænke over, hvad jeg mon skal læse denne gang. Det nært forestående Read-a-thon er nemlig specielt for mig af flere årsager: Det bliver det sidste Read-a-thon i min nuværende lejlighed, da jeg flytter fra den inden længe, og det er det første Read-a-thon jeg skal dele med en anden, nemlig min dejlige kæreste Martin.
Bøtte

BøttenJeg glæder mig helt usandsynligt meget til at læse med resten af verden i morgen – og jeg ser frem til at følge en masse medlæseres eventyr. Og nu skal jeg ud og proviantere til den helt store guldmedalje. Ses vi?

Stine

10 thoughts on “Dear Dewey #2

  1. Åh ja, jeg kender godt det med ikke at have styr på sin bogreol. Jeg har dog mere gjort det i det omvendte: at være overbevist om, at jeg manglede en bog, købt den for så at opdage, at den allerede stod på min bogreol.

    Fedt, at du deltager i Readathon – jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn og se, hvilke andre bøger du beslutter dig for 🙂

    1. Haha, åh ja – den har jeg også lavet flere gange. Især med danske oversættelser af engelske værker. Åh, man bliver lidt træt af sig selv, når det sker xD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.