Dewey’s 24 Hour Readathon #4

Readathon

stemningJeg har set frem til i dag med forventning, glæde, nedtælling og utålmodighed. Denne helt særlige dag, hvor bogelskere verden over samles om deres kærlighed til det skrevne ord og deler de mange læseindtryk, plottwists, forsideforelskelser og forfatteropdagelser med alle, der har lyst til at læse med. I dag er  nemlig dagen for det verdensomspændende læse-event Dewey’s Read-a-Thon, som jeg vil deltage i for fjerde gang. De nært forestående bogeventyr giver mig sommerfugle i maven, og jeg kan ikke vente, til uret viser 14 og startskuddet lyder. Jeg vil så vidt muligt dele mit læsedøgn med jer alle sammen på Instagram, Goodreads og Twitter, og jeg glæder mig til et helt døgn i bogkærlighedens tegn.

I løbet af de næste 24 timer vil dette indlæg blive længere og længere, fyldt med opdateringer om min læsning, stemningsbilleder og læseovervejelser.

Kl. 14:06 Vi er endelig landet hjemme i sofaen efter en fantastisk smørrebrødsfrokost sammen med mine forældre inde i byen. Natbukserne er taget på, og bøgerne er fundet frem. Jeg ser med længsel frem til at dykke ned i endnu en Zafón-bog, nemlig The Prince of Mist, mens Martin har grebet Crack’d Pot Trail af hans favoritforfatter, Steven Erikson.

Zafon-og-Erikson

Pinocchio
 Kl. 18:51 Jeg vendte sidste side i Zafóns magiske og hæsblæsende fortælling for en lille time siden og har siddet og fordøjet det korte, men store mesterværk med en kop kaffe og lidt bloglæsning. The Prince of Mist var en fantastisk læsestart, og jeg er uendelig glad for at have fået den i gave. Rikkes boglige intuition slår til igen! Takket være en sen og kæmpestor frokost er jeg endnu ikke sulten; Martin har lagt sig med en utilpas følelse i krop og sind, så jeg har stuen for mig selv i skrivende stund. Aftensmaden må vente et par timer eller tre, og nu giver jeg mig i kast med Collodis Pinocchio, lidt sødt til ganen og en dampende frisk kop kaffe.
Kl. 22:11 Pinocchios sidste sider må vige for mavens rumlen. Martin er stået op igen, og vi gør aftensmaden, som næsten når at blive til natmad, klar. Øjnene hilser pausen fra siderne velkommen; jeg er endnu ikke træt, men den koncentrerede læsning kan mærkes.
Kl. 22:48 Efter en fantastisk middag er jeg endnu ikke klar til at genoptage læsningen – jeg finder computeren frem og klikker mig nysgerrigt rundt for at læse, le og beundre mange andre læseres fremskridt. Endnu en gang slår det mig, hvor fantastisk særligt og helt specielt dette læsedøgn er; at jeg kan sidde og svime over en smuk udgave af en bog, hvis læser befinder sig på et helt andet kontinent og udveksle bogtips med en fremmed læser, selv om vi taler hvert vores sprog.
 letter
Kl. 01:43 Stearinlysene er brændt ned, og gaden ligger øde hen uden for vinduet. Jeg læste de sidste ord om Pinocchios rejse for nogle timer siden, og da jeg kastede blikket hen over bogryggene var der straks en helt særlig fortælling, der forlangte min opmærksomhed, nemlig Folk og Røvere i Kardemommeby. Den farvestrålende illustrerede bog er netop færdiglæst, og mine øjne er lidt trætte, men ikke nok til at krybe under dynen endnu. Martin holder mig med selskab på sofaen; han har netop afsluttet sin første bog og straks grebet endnu en af samme forfatter, nemlig The Wurms of Blearmouth. Jeg har besluttet mig for at fortsætte mit tilfældigt udvalgte børnebogstema og henter The Letter to the King ned fra hylden.
Kl. 05:49 Timerne er fløjet afsted i selskab med Tiuri og hans farefulde færd gennem kongeriger. Nu begynder trætheden for alvor at melde sig, og jeg holder en pause efter at have læst 143 sider i The Letter to the King. Nu vender jeg mig mod J. M. Barries Peter Pan i oplæsningsformat og hækler videre på mit nuværende håndarbejdsprojekt, som ikke kræver den store koncentration.
Peter PanKl. 09:03 Kedlen klikker, og jeg laver mig endnu en kop kaffe efter mit møde med Peter Pan, som ikke blev helt, som jeg havde forestillet mig. Den lydbog jeg havde fundet til formålet gennem LibriVox var indtalt i så dårlig kvalitet og med så meget baggrundsstøj, at den var ulyttelig. Derfor tyede jeg til Mofibo i stedet – men der fandtes kun Bjarne Reuters udgave af fortællingen, som læner sig uendeligt meget op ad Disneys version. Ikke at det er en dårlig ting, men det var bare ikke det, jeg havde forventet. Mørket har hægtet sig fast i himlen, og selv om urets visere har passeret ni er der stadig gråt og mørkt i min stue. Jeg tager kaffen med hen i min lænestol og fortsætter hvor jeg slap i The Letter to the King – måske kan jeg nå at færdiglæse den inden klokken slår 14 og læsedøgnet officielt er slut.
resultat
Kl. 14:06 Gongen har lydt, læsedøgnet er slut. Slikskålene indeholder kun sørgelige og krøllede stykker indpakningspapir, og gaden uden for vinduerne har fået sin trafik tilbage. Jeg sidder i sofaen med grynede øjne og en sejrrig følelse i kroppen; jeg gjorde det. Jeg formåede for første gang at holde mig vågen i alle 24 timer. Dog synes jeg ikke nødvendigvis, at det har gavnet min læsning. De sidste timers ridderfærd sammen med Tiuri har været langsomme og møjsommelige, og jeg har været mere forvirret end underholdt. Plottet er egentlig enkelt; Tiuri skal levere et brev til en konge. Men hans rejse er så propfyldt med riddere, væbnere, hjælpere og lokationer, at min hjerne har besvær med at følge ham. Af en børnebog at være er The Letter to the King umådelig beskrivende og unødvendig lang og snirklet.
Jeg har formået at læse syv ud af romanens otte dele, hvilket svarer til 409 sider. Ud over dem har jeg læst The Prince of Mist på 202 sider, Pinocchio på 192 sider, Folk og Røvere i Kardemommeby på 139 sider samt lyttet til Bjarne Reuters adaption af Peter Pan, som varede 2  timer og 19 minutter, som i følge Goodreads er på 135 sider. Så alt i alt har jeg i dette læsedøgn ført øjnene hen over 1077 sider, hvilket er en personlig rekord. Børnelitteratur fungerede helt optimalt, hvis man ser bort fra Tonke Dragts børnebog, og jeg ser tilbage på de sidste 24 timer med et smil på læben. Og nu – nu skal jeg have mig et varmt bad, en stor kop te, og så skal jeg se dyner.
Det har som altid været helt fantastisk at dele sit læsedøgn med så mange andre glade læsere, og jeg glæder mig allerede til næste gang. Tusind tak for i dag, kære jer.
Bogreoler
Et pladderromantisk P.S.: Martin nåede at læse halvanden bog – og mit readathon blev endnu mere fantastisk af at have ham liggende ved min side på sofaen <3

74 thoughts on “Dewey’s 24 Hour Readathon #4

     1. Tak for denne gang – og godt gået 🙂 Jeg læste den version af Peter Pan, som du lyttede til – den var også hurtigt læst, og ja, ret børnevenlig. Jeg ved jo godt, at det netop er hvad det er – men jeg vil ny gerne læse originalen ved lejlighed 🙂

     2. Tak for denne gang indeed! Ja, lige nøjagtig – men det passede egentlig perfekt til readathon, synes jeg. Ud på de små timer er det rart med en historie, som man mere eller mindre kender i forvejen, kunne jeg mærke. Tror næste readathons lydbøg bliver en gen’lytning’ af noget velkendt 🙂

  1. Ååh, jeg fik også lidt stress på il sidst fordi vi først var hjemme fem minutter i to. Heldigvis er det tanken der tæller! Håber du får et fantastisk læsedøgn ❤

    1. Åh, jeg er så glad for, at du kunne lide Zafón! Hvad synes du om ‘Pinocchio’? Jeg kan huske, jeg var meget chokeret over al den barbarisme, men samtidig er den også meget moraliserende på en måde. Sær sammensætning.

     1. Pinocchio er god, men har netop en ret moraliserende tone, som til tider kan fylde lidt for meget. Især fordi meget af fortællingen består af gentagelser af den ene eller anden art. Den minder rigtig meget om Æsops Fabler, synes jeg faktisk. Og nøj, hvor er Pinocchio dog bare øretæveindbydende! Vær så sød! Nu, blev der sagt!

     1. Hahahaha! Ja, man kan næsten mene, at Pinocchio fik som fortjent.

      Og åh, ja! Jeg glemmer hele tiden, at det er en serie. Men vi skal da bare SÅ meget have læst de næste også! <3

 1. Åh, sikke nogle fine, fine bøger at starte med fra 2 af mine absolut yndlingsforfattere! Glæd dig til “Prince of Mist”, som er så fin og specielt for en Zafón-elsker som dig 🙂
  Og jeg er spændt på at måske høre lidt om Erikson-bogen, da jeg endnu ikke er kommet langt nok i Malazan til at læse hans andre bøger 🙂

  Happy readathon!

  1. Indtil videre er jeg helt vild med min bog – det er et fantastisk gensyn med Zafóns helt særlige pen, som bare er så skarp og smuk. Og kæresten er godt igennem sin bog med ordene:”Jeg synes, at den er god.” Haha ?

   1. Typisk mandesvar 🙂 Men ærgeligt, at han har fået det skidt 🙁

    Dejligt at du kunne lide “Prince of Mist”, og som jeg for nyligt skrev til Rikke, så kan du glæde dig til de næste to bøger i Niebla-serien 🙂

    Ligesom dig har jeg spist en masse hele dagen, og er derfor slet ikke sulten, så jeg tror også, at det bliver sen aftensmad/natmad her i huset 🙂

    1. Haha, ja ikke? Mænd, altså 😛 Det var heldigvis bare en lur der skulle til, nu sidder han atter med næsen i bogen 😀

     Jeg skal helt sikkert have købt resten af bøgerne, den var så… GOD! 😀
     Vi har lige kværnet en omgang Pulled Pork med noget grønkåls-slaw, så nu står den på læsning igen igen, jubii 😀

     1. Hvor fedt, vi fik også pulled pork, da den oprindelige plan gik i vasken! Så er det godt man har fryseren fyldt 🙂

      Hvis du ikke har læst “Marina”, så tilføj endelig også den til listen; den er så smuk og helt vidunderlig som kun Zafón kan 🙂

      Hvad er du begyndt at læse (hvis noget)? Eller har de læsetrætte øjne krævet lidt søvn? 🙂

     2. Det er nemlig så dejligt nemt og altid super velsmagende – fantastisk comfort food 😀

      Jeg faldt i staver over Folk og Røvere i Kardemommeby og har nynnet ‘Jeg er en papegøje fra Amerika’ og ‘Røvervisen’ til stor morskab for mit enmandspublikum 😛 Og nu skal jeg i gang med en hollandsk børnebogsklassiker, indtil øjnene siger stop og lydbogen skal findes frem 🙂

  1. Hvis jeg nogensinde stifter mit eget politiske parti, bliver et af kerneområderne ‘Fri brug af natbukser i enhver offentlig sammenhæng’. Måske er det alderen der trykker, men livet er simpelthen bare for kort til at iføre sig stramme ubehageligheder :’P
   God læselyst og rigtig god koncert, søde Rikke 😀

    1. Sådan! Haha, så er den jo hjemme – hvem sagde, at politik skulle være svært? :’)
     Den er virkelig også god på den der fabelmåde med en masse moraler og en masse gentagelser – af den gode slags. Læs den! 🙂

    1. Mja, både og. Filmen holder sig egentlig meget godt til bogen; bogen er lidt mere gentagende og en del langsommere i tempo. Og så indeholder den umådeligt mange flere moraler, og Pinocchio er helt og aldeles uudholdelig til tider. Men dens fabellignende opbygning er ganske forventelig, når man tager fortællingens alder i betragtning, og så er den heldigvis ikke så lang 🙂

     1. Den er meget alvorlig og snirklet for en børnebog, synes jeg. I hvert fald indtil videre. Jeg kan ikke helt greje den, må jeg indrømme..

  1. Haaahahahahahaha, åh – jeg VIDSTE bare, at der var noget, jeg havde glemt :’D Det må betyde et ‘early-snack-run’ i morgen tidlig – man skal ikke gå ned på matchende snacks :’P

 2. Hvor ser det rigtig læsehyggeligt ud hjemme ved dig:0) Sikke en dejlig stak bøger, som du har udvalgt til Readathon! Åhh, jeg elsker bare “Pinocchio” – God læselyst:0)

  1. Åh, tusind tak Karina! Der bliver også hygget igennem, skulle jeg hilse og sige. Jeg elsker hele læsedage; det er bare noget helt specielt. Og rigtig god læselyst til dig også! 😀

 3. Hvor lyder ‘The Prince of Mist’ bare god. jeg vil rigtig gerne læse den en dag. Snart.
  Jeg håber, at dit læsedøgn bliver magisk — det ser i hvert fald sådan ud.

  1. Den er helt eminent på sådan en mørk, næsten kaotisk måde. Jeg er stadig helt blæst omkuld af den. Det har allerede været nogle skønne timer, og jeg håber magien fortsætter 😀
   God fornøjelse med din læsning – selv om du kom sent i gang ser det ud til, at der er fart over læsefeltet! :’D

   1. Det lyder aldeles perfekt i anledningen. 😀
    Jeg er meget spændt på, hvad du synes om ‘ A Letter to the King’. Den har jeg nemlig også gået og kigget lidt på. Hvad synes du om den indtil nu?

    1. Den er overraskende god, synes jeg. Den er meget klassisk bygget op; den har stærke konnotationer til Mort Artu og ridderfortællinger generelt, men forsimplet og tilsat lidt magisk realisme. Jeg glæder mig til at læse den færdig 🙂

 4. Hvor er du god, at du stadig er i gang. Det er altså lidt imponerende.
  Det lyder til, at du har knækket koden i forhold til at læse, høre lydbog og holde sig aktiv med hænderne imens. Måske det hjælper lidt på søvnen, at man er aktiv med at hækle eller strikke imens?

  1. Det synes jeg netop, at det gør 😀 Det her er også første gang nogensinde, at jeg har formået at holde mig vågen i alle 24 timer (for trætheden er for længst forsvundet igen). Det bliver helt sikkert et fast element i kommende læsedøgn 🙂

 5. Super flot gået hvis du stadig er vågen! Det kunne jeg alligevel ikke klare, jeg måtte lige sove nogle timer her i nat, men nu er jeg vågen og klar til at læse igen.

  1. Jo jo, jeg er stadig vågen 😛 Jeg er også så heldig, at jeg ikke skal tidligt op på mandag, så jeg kan forskrue min døgnrytme alt det, jeg vil 😛 De sidste tre gange der har været readathon har jeg også sovet mellem fire og seks timer. Det er det eneste der duer, hvis man rammer muren – man kan ikke få bogstaverne til at makke ret alligevel 😛

 6. Hold kæft, du er jo mega sej! Var selv nødt til at gå i seng ved 01:30-tiden. Der syntes mine øjne altså at de skulle være lukket. Men jeg kommer stærkt igen nu, efter 6 timers søvn. Jeg håber også du får sovet lidt! Ellers bliver det en laaaaang dag. Men det er selvfølgelig også ret sjovt at være overtræt. Held og lykke med resten af læsningen <3

  1. Hehe, ja jeg er rimelig sikker på, at jeg crasher klokken riiimelig tidligt i eftermiddag/aften – men jeg har ikke noget jeg skal stå op til på mandag, så jeg bliver ikke ramt nær så hårdt 🙂 Det er vildt fedt endelig at have knækket koden til at blive oppe. Fjerde gang er åbenbart lykkens gang 😛

 7. Det er det virkelig (perfekt genre – jeg kan bare ikke kommentere mere foroven).

  Øv, med ‘Peter Pan’! Det er ellers en SÅ fin historie – den må du dog have til gode så. <3 Rigtig god slutspurt! 🙂

 8. Æv, hvor træls med dumme lydbøger i dårlig kvalitet 🙁 Det kan jeg godt forstå tager lidt pusten…

  Jeg er virkelig spændt på at høre din endelige dom over “Letter to the King”, som jeg læste sidste år omkring jul, men simpelthen endte med at stoppe halvvejs, hvilket ellers meget sjældent sker. Det kan sagtens være, at jeg bare ikke var i humør, men jeg kender ingen andre, der har læst den, så det gør mig virkelig glad at kunne endelig diskutere den med nogen! 🙂

  Rigtig god slutspurt!

  1. Den er godt nok også.. Hmm.. Speciel. Og virker ikke ret egnet til børn med alle de navne, kongeriger og ridderintriger. Men eftersom jeg endnu ikke har vendt sidste side, kan den selvfølgelig nå at samle det hele endnu – selvom jeg ærligt må indrømme, at jeg tvivler :/

  1. Selv tak, kære Rikke – det var herligt! Ja, han er sgu sød nok, ham der. Det var fantastisk at have en at dele læsedøgnet med. Kan godt forstå, at du og Malene har gjort det til en tradition 😀 <3

 9. Tusind tak for denne gang. Det har været så fantastisk at følge med. Og jeg synes stadig, du er vildt sej, fordi du formåede at holde dig vågen alle 24 timer!

  1. I lige måde, kære Ida – og tusind tak for rosen :’D Det holdt hårdt, og jeg gik i seng søndag kl 16, men det var det hele værd – bare for lige at prøve det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.